Tysk politi har sjelden opplevd mer brutalitet som da kurdere og salafister støtte sammen i Hamburg sist uke. Salafistene stilte med macheter, køller og spyd og gikk løs på kurderne. Det var et under at ikke liv gikk tapt. Tyskerne er skremt. Er konflikten i Midtøsten ved å forplante seg til tysk jord? Tyskland har 5.500 salafister. Det er kommet frem at tysk politi har hatt som politi å oppfordre dem til å dra utenlands. Bedre at de bedriver terror der, er tankegangen. Tyske politikere som har vakt salafistenes uvilje, f.eks ved sin støtte til kurderne, får dødstrusler daglig. Flere har måttet legge om hverdagen.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.