Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI). Foto: Berit Roald / NTB

En ny runde med vaksinering kan stå for døren. Nordmenn skal nå tilbys de oppdaterte koronavaksinene fra Pfizer og Moderna, opplyser Folkehelseinstituttet.

I takt med at korona-viruset har mutert, har også vaksineprodusentene hatt travle dager. Nå er et utviklet nye versjoner av de opprinnelige vaksinene, og de skal tilbys rundt om i verden. Også Norge skal få disse vaksinene, skriver NTB

– Nå når variant-oppdaterte mRNA-baserte vaksiner fra Pfizer og Moderna er godkjent som oppfriskningsdoser, vil vi i Norge tilby dem ved oppfriskningsvaksinasjon – til alle grupper som anbefales oppfriskningsdoser, sier assisterende direktør Geir Bukholm til Dagbladet.

For grunnvaksinering med mRNA-vaksiner er det bare de opprinnelige vaksinene som er godkjent, sier han.

Første og andre dose regnes som grunnvaksinering i Norge. Hittil er 90,9 prosent av personer i Norge som er 18 år og eldre, registrert som grunnvaksinert.

Oppfriskningsdose anbefales til personer som er 65 år og eldre, og personer mellom 18 og 64 år som er i risikogruppene.

For svært mange vil dette være snakk om fjerde dose, i og med at det ble gjennomført storstilt distribuering av dose nr. 3 i 2021.

EMA godkjente de oppdaterte vaksinene torsdag. De skal gi bredere og bedre beskyttelse mot koronaviruset og omikronvarianten.

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.