Frp-leder Sylvi Listhaug var kritisk mot regjeringens økonomiske politikk etter Vedums økonomiforedrag. Nå ber Frp-lederen regjeringen kutte ut det hun beskriver offentlig sløsing.

– Folk er lei av handlingslammelse og at regjeringen følger situasjonen nøye, og et foredrag fra Vedum hjelper absolutt ingen. Den ekstreme prisveksten vil føre til at forskjellene kommer til å øke kraftig. De som har minst, får enda mindre, mens de som har god økonomi, vil greie seg godt gjennom krisen, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til NTB.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holdt tirsdag foredrag om den økonomiske situasjonen i landet. Foredraget har skapt reaksjoner, blant annet fra Listhaug.

I foredraget løftet Vedum hevdet blant annet at vi i tiden framover ikke kan tillate oss å øke oljepengebruken. Listhaug sier at Frp heller ikke vil bruke mer oljepenger, men at de vil «tilbakebetale ekstraskatten som de ekstreme strømprisene er for folk og bedrifter».

– Dette har den svenske sosialdemokratiske regjeringen sagt de skal gjøre. De har også, uten at de har en krone i inntekt fra olje og gass, redusert avgifter på drivstoff og gitt støtte til bilistene. Det kan også den norske regjeringen gjøre hvis de er villig til å prioritere riktig, og de bør heller kutte ut offentlig sløsing på rådyre klimatiltak, bistand uten effekt og unødvendig byråkrati.

Også Venstres nestleder Sveinung Rotevatn, som også er medlem av Finanskomiteen, reagerte etter talen, og sa at regjeringen hadde gjort seg for avhengig av SV.

– Regjeringen har gjort seg avhengig av SV, som aldri har sett en offentlig utgift de ikke ønsker å øke. Det gir grunn til bekymring for resultatet av budsjetthøsten

MDG var mest opptatt av å stanse bygging av motorveier, og rådet regjeringen til å droppe oljeskattepakken og alle direkte og indirekte subsidier til oljenæringen.

– Økte oljeinntekter inn i solidaritetsfond. Verden rammes hardt av klimakrisen. Vi må gi de økte inntektene til bistand og energiomstilling av Europa og verden, sier Lan Marie Berg i MDG.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.