Den kjente gangsteren James «Whitey» Bulger ble drept i USP Hazelton-fengslet i Vest-Virginia i oktober 2018. Nå er tre siktet. Bulger var den tredje innsatte som ble drept innenfor murene på et halvt år. Drap bak murene er ikke enestående, men dette var en fange mange ønsket å ta. Han var derfor utsatt. Likevel tok det ikke lang tid fra han var overført fra et fengsel i Florida til han ble drept. En annen var Jeffrey Epstein som sannsynligvis ble drept i fengslet i New York.

Selv berømmelse kan ikke beskytte deg i amerikanske fengsler. Bulger var lenge en av USAs mest ettersøkte. Men det er flere grunner til at han er beryktet: Han var informant for FBI i Boston. En som var leder for FBI-kontoret var Bob Mueller, som senere ble FBI-sjef. FBI lot Bulger drepe sin rivaler mot at han ga dem informasjon. Det var en djevlepakt for Bulger kunne få FBI til å ta ut rivaler med loven i hånd. Selv ble han dømt for 11 drap, men hadde langt flere på samvittigheten.

Men det stoper ikke der. Nevøen til Bulger er forretningspartner til Hunter Biden.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.