Guttene antas å være de yngste barna som er dømt for drap siden Robert Thompson og Jon Venables, begge 11 år gamle, i 1993 ble funnet skyldige i å ha drept to år gamle James Bulger.

Drapsofferet Shawn Seesahai var opprinnelig fra den karibiske øya Anguilla, men oppholdt seg i Birmingham i England mens han kom seg etter en operasjon for grå stær, skriver The Daily Mail.

Den månedslange rettssaken ved Nottingham Crown Court fikk høre at Seesahai ble overfalt av den minste av de to tiltalte, som ofte bar en machete med et 42,5 cm langt blad, før han ble slått, sparket, trampet og hakket på med våpenet.

Faren til knivofferet, Suresh, sa til Sky News at foreldre må «være oppmerksomme» for å stoppe flere meningsløse drap, og la til at «barn er farlige nå».

Offerets venn fortalte i rettssaken at han ble tvunget til å løpe for livet, men 19 år gamle Seesahai snublet da han forsøkte å flykte fra guttene på Stowlawn-banen i Wolverhampton den 13. november i fjor.

Retten fikk høre at guttene angrep offeret med en slik kraft at macheten i ett av slagene nesten gikk gjennom kroppen hans.

Kriminalinspektør Damian Forrest, som ledet etterforskningen, sa:

– Våpenet var en stor machete som ingen som ikke trenger den som et arbeidsredskap, burde ha noen grunn til å eie.

Det opplyses ingenting om navn og etnisitet på de to guttene.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.