Direktør for Forbrukerrådet, Inger  Lise Blyverket tror ikke heving av  strømstøtten til 90 prosent for pris over 70 øre kwh, vil løse folks problemer. Det snakkes om dobling av strømregningen. Hun ber folk forberede seg på en hard vinter, men hvordan gjør man det?

Forbrukerrådet tror strømregningen vil dobles i vinter, og det rammer de som har aller minst aller verst. Derfor synes de ikke dagens støtteordninger er gode nok.

– Vi frykter for tilliten til det norske energimarkedet om forbrukerne over tid må betale så mye for strømmen, sier Blyverket.

– Vi tror ikke en kompensasjonsordning som den vi har i dag vil være tilstrekkelig over tid, dersom strømprisene øker fremover. Uansett bør en slik strømstøtteordning kombineres med treffsikre tiltak for dem som sliter mest, sier hun. (NTB)

Forbrukerrådet føler seg nok ikke bekvem ved å bevege seg inn på et politisk følsomt område. Tilliten til det politiske systemet renner ut i takt med prisstigningen.

Løsningene på problemet er ikke støtteordninger til de som bokstavelig talt fryser og må velge mellom mat og strøm. Det er politiske krav: Oppsigelse av Acer-avtalen og slutt på strømeksporten. Myndighetene må bry seg mer om innbyggerne enn stjerner i boka i Berlin og Brussel og store inntekter til staten.

Dette er en krise regjeringen kan løse. Hvis den vil. Det er ingen naturkatastrofe. Det er et politisk valg.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.