Regjeringen har lagt ut et nytt høringsforslag hvor de sier at det må bli enklere å sammenligne strømavtaler, og strømselskapene må gi bedre informasjon om avtalevilkår.

Forbrukerrådet er kritisk til tiltakene. De er ikke tilstrekkelige, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet:

– Etter nesten et år med strømkrise hadde vi forventet at Regjeringen tok grep for å gjøre det enklere å velge de gode og varige strømavtalene. Dessverre er ikke forslagene som ble lagt frem i dag tilstrekkelig for å løse disse utfordringene.

– I dag er det vanskelig å sammenligne strømprisene. Kundene aner rett og slett ikke hva som er en billig og hva som er en dyr strømavtale. De får heller ikke nok informasjon om hva som er en kortvarig og hva som er en varig pris.

Et samlet storting i 2021 ba regjeringen sikre et mer forbrukervennlig strømmarked:

  • Det må komme på plass en enkel og enhetlig pris på alle avtaler, på samme måte som effektiv rente på lån eller literpris på bensin.
  • Det må blir obligatorisk å opplyse om hvor lenge prisen på en strømavtale minimum varer.
  • Det må bli krav om at strømsalgselskapene, ved endring av avtale, skal opplyse strømkundene i god tid og gjennom tydelig merket informasjon

– Regjeringen leverer ikke på to av tre vedtak Stortinget har bestilt, og det er skuffende, sier Inger Lise Blyverket.

Regjeringen presenterer også i dag en ny energimelding.

— Regjeringens politikk skal støtte aktivt opp om et grønt skifte. Norsk petroleumsindustri skal utvikles, ikke avvikles. Og vi skal bygge ny industri på skuldrene til den eksisterende. Regjeringen vil legge til rette for et stabilt aktivitetsnivå på norsk kontinentalsokkel av olje- og gassvirksomhet, med økt innslag av næringer knyttet til karbonfangst og -lagring, hydrogen, havvind, havbruk og mineraler, sier olje- og energiminister Terje Aasland.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.