En 30 år gammel mann gikk i skjul etter å ha drept sin 17 år gamle kjæreste i Athen denne uken. 

Han er identifisert som sunnimuslim med navn Sani, mens hans 17 år gamle kjæreste het Nicoletta og er gresk statsborger.

Det ble utstedt internasjonal arrestordre på mannen av frykt for at han forsøkte å rømme landet da mobiltelefonene, både hans egen og offerets, beveget seg nordover i Hellas. Men idag tidlig ble han arrestert i Skopje i Nord-Makedonia og fremstilt for varetektsfengsling. Han har overfor politiet tilstått å ha drept Nicoletta uten å ha røpet detaljer om mordet.

Obduksjonen bekreftet at at jenta ble kvalt. De fant blåmerker på jentas høyre hånd som avslører at hun skal ha forsøkt å gjøre motstand. 

Avisen Greek City Times konkluderer med at fenomenet «love jihad» er ankommet Hellas:

Unge, lettpåvirkelige tenåringsjenter manipulert av dominerende vestlig liberal ideologi uten forankring i virkelighetens kulturelle forskjeller og utdanningsnivåer, trosser foreldrene sine ved «opprørsk» å date eldre muslimske menn, vanligvis pakistanske eller afghanske.

Den harde realiteten er at noen kulturer ikke er kompatible med andre. Gresk kultur i dens mange fasetter, står i sterk kontrast til det islamsk politisk-kulturelle systemet og normene i land som Pakistan.

Drapet på Nicoletta viser at det å ignorere realitetene kan få dødelige konsekvenser. Kjæresten hennes bodde i en periode i – og fikk i det tillitsbaserte greske samfunn, til og med nøkkel til – samme leilighet som Nicoletta, moren og søsteren hennes.

Faktisk ble den moderne greske stat bygget på nettopp utvisning og overvinnelse av radikal islamsk jihadisme, en ideologi som Islamabad fremmer, finansierer og eksporterer.

To hundre år etter at Athen frigjorde seg fra det osmanske rike og derigjennom islamsk ekstremisme og jihadisme, ser det ut til at masseankomsten av pakistanske og afghanske menn også har betydd ankomsten av «love jihad» til den greske hovedstaden.

Også i India hvor debatten om «love jihad» går høyt, blir det lagt merke til hva som er skjedd i Hellas.

Edit: Greske oppdateringer antyder at drapsmannens alder feilaktig er oppgitt til 30 år. Han skal være 22.
Ikke for sarte sjeler:
Les også:

«Love jihad»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.