Mandag sto fem ungdommer tiltalt i Uppsala tingrett for drapet på en 26 år gammel taxisjåfør som ble funnet hengt i et naturreservat utenfor Enköping nord for Stockholm ifjor vår.

Den drepte mannen var tidligere blitt anmeldt for voldtekt av jenta som er nu er mistenkt for å ha tatt loven i egne hender.

«Karakter av henrettelse»

Det startet i februar iår da jenta anmeldte drosjesjåføren for voldtekt. 26. mars ble en drosje funnet nedsnedd med taxameteret gående på en parkeringsplass like nordvest for Stockholm. Da taxisjåføren ble funnet 1. april var han død. Noen hadde hengt ham opp i et tre 500 meter fra bilen. 

Nu er jenta, kjæresten og tre av hans brødre mistenkt for drapet som ifølge påtalemyndigheten hadde «karakter av henrettelse», skriver Sveriges Radio.

Alle de fem ungdommene nekter straffskyld, men jenta innrømmer å ha lokket mannen til seg for at han skulle få en skikkelig omgang juling. Ifølge tiltalen lokket hun ham 24. mars til åstedet og oppholdt ham til de fire guttene stilte opp med rep og annen egnet utrustning. 

– Karakter av henrettelse

Drapet ble utført ved kvelning og hengning. Ifølge tiltalen led drosjesjåføren en pinefull død og drapet hadde «karakter av henrettelse».

Dagen før drapet skrev jenta i interne meldinger at kjærestens brødre skulle møte voldtektsmannen.

Dagen efter skrev jenta:

– Min voldtäktsman är död.

De tiltalte nekter straffskyld, men politiet sitter blant annet på mobilmastregistreringer og DNA.

Jenta er nu 16 år og det samme er kjæresten hennes. To av brødrene hans er 17 år og én er 18.

Den drepte skal være født i Midtøsten. Det oppgis ingen informasjon om de fem ugjerningspersonene i svenske medier. Imidlertid er mye informasjon tilgjengelig på Flashback Forum, blant annet tiltalen av de fem.
Høy voldtektsrisiko i svenske drosjer

Det er høy risiko for å bli voldtatt av taxisjåfører i Sverige. Yrket taxisjåfør er blitt beskrevet som en integreringssuksess og som landets mest innvandrertette yrke. Men det er også landets mest voldtektsbefengte yrke. Ifølge SVT har minst 36 sjåfører mistet førerkortet på grunn av seksuallovbrudd bare det siste året.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.