Migranter (unge menn) har ankommet Storbritannia fra Frankrike. AP Photo/Matt Dunham, File

Migrantstrømmen til Storbritannia fortsetter å øke. Nesten 700 migranter og asylsøkere krysset Den engelske kanal til mandag. Det er rekord på én dag hittil i år, ifølge regjeringen.

Storbritannia har i lang tid vært mål for migranter som kommer kommer over Den engelske kanal fra Frankrike. Dette er et broket blanding av mennesker fra ulike land, i Asia, Midtøsten, Øst-Europa og Afrika.

At mennesker fortsetter å strømme over kanalen fra Frankrike, antyder at regjeringens planer om å deportere asylsøkere til Rwanda, ikke avskrekker flere migranter fra å komme. Denne deporteringen er også stanset inntil videre, se link til artikkel om dette nederst.

NTB forteller at det mandag ankom 696 mennesker i 14 små båter, ifølge det britiske forsvarsdepartementet. Bare én gang tidligere i 2022 har antallet oversteget 600 på samme dag.

Det var ifølge NTB  enkelte småbarn blant dem som ble brakt i land i Ramsgate på den sørøstlige kysten av England. Migrantene ble brakt i busser til mottakssentre.

Selv om NTB og andre gjerne fokuser på små barn og kvinner i både tekst og bilder, er det unge menn som utgjør den absolutte hovedvekten av migranter både til Storbritannina og andre europeiske land.

I senere tid har tilstrømningen tiltatt, og Storbritannina har store vansker med å håndtere alle som kommer.

Så langt i 2022 er over 17.000 mennesker ankommet Storbritannia på dette viset – i små båter via en av verdens travleste skipsruter.

Les også: 

Storbritannias flyging av asylsøkere til Rwanda stanset

God sommerlesning:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.