Hjemmene til grunnlovsfedrene Thomas Jefferson og James Madison har begge fått en overhaling. Besøkende lærer nesten ingenting om grunnloven og den dramatiske historien rundt. I stedet marineres sjokkerte gjester i kritisk raseteori og woke.

Minnesmerkene over to av de viktigste personene i USAs historie har fått en anti-amerikansk ansiktsløftning. Bak begge prosjektene står den globalistiske, venstrevridde milliardæren David M. Rubenstein.

Man leter forgjeves etter et amerikansk flagg hvis man får en omvisning på Montpelier, som er Madisons plantasjehjem i Virginia. Det er heller ingen deler av utstillingen som fokuserer på prestasjonene til en av USAs fremste politiske filosofer.

Madison skapte prinsippet om tredeling av makt. Han forfattet Bill of Rights, og de velkjente Federalist Papers. I tillegg var han USAs fjerde president, og satt i to perioder.

Men dette får ikke besøkende høre noe om, skriver New York Post.

Instead, blindsided tourists are hammered by high-tech exhibits about Madison’s slaves and current racial conflicts, thanks to a $10 million grant from left-leaning philanthropist David M. Rubenstein.

– Jeg trodde vi ville få høre mer om konstitusjonen, sier en forvirret far.

– Men alt her handler egentlig om slaveriet.

Anmeldelsene på sosiale medier er ikke nådige. Flere peker på det absurde i at man ikke lærer om konstitusjonen under et besøk i et museum i hjemmet til en av USAs grunnlovsfedre. Andre peker på den totale mangelen på historisk presisjon.

Dessuten er bare tre av husets mange rom åpne for publikum. Og guiden gjentok en setning som et rent mantra.

The estate “made Madison the philosopher, farmer, statesman, and enslaver that he was,” the guide said as The Post’s group entered the home — a line she repeated at the end of her spiel.

Hver dag arrangeres From Slavery to Freedom Tour – Legacies of Monticello’s Enslaved Families i Thomas Jeffersons hjem.

Førstkommende helg arrangeres The Enslaved Community Tour på Montpelier, både lørdag og søndag.

Skjermdump James Madison Montpelier

Utendørs og i husets enorme kjeller er det satt opp dusinvis interaktive stasjoner som forsøker å trekke linjer fra slaveriet, konstitusjonen og de problemene afro-amerikanere sliter med i dag.

En gjest beskrev det som «en times kurs i kritisk raseteori, forkledd som en omvisning».

Det er ingen ende for hvilke katastrofer slaveriet har ført til.

Hurricane Katrina flooding, the Ferguson riots, incarceration, and more all trace back to slavery, according to a 10-minute multi-screen video.

En annen utstilling lyser bann over alle de 18 første presidentene i USA for å ha oppnådd fordeler og fremgang på grunn av slaveriet. Dette inkluderer John Adams, som var en sterk motstander av slaveriet, og Abraham Lincoln, som avskaffet slaveriet.

Skjermdump James Madison Montpelier

I gavebutikkens barneavdeling finner man woke bøker som Ibram X. Kendi’s Antiracist Baby og Chelsea Clinton’s She Persisted.

Hva med konstitusjonen? Den får sin plass, men selvsagt i moderne innpakning, helt marinert i kritisk raseteori.

The only in-depth material about the Constitution itself appears in a display that pushes the claim, championed by the controversial 1619 Project, that racism was the driving force behind the entire American political system.

Kongressrepresentant Bob Good (R) beskriver den historiske omskrivningen som «et bevisst angrep mot våre grunnleggende institusjoner».

– The left is trying to revise our history and is perpetuating a dishonest narrative, sier Good.

Brenda Hafera fra Heritage Foundation’s Simon Center for American Studies er svært kritisk. Hun mener det som har skjedd med hjemmene til både Madison og Jefferson er en del av en større bevegelse for å viske bort arven etter grunnlovsfedrene, og underminere de prinsippene de bygde sine livsverk på.

– If you can undermine the Founders, you create the opportunity for those principles to be replaced by something else. Something like Critical Race Theory or identity politics.

Det er liten grunn til å forvente hjelp fra guvernøren i Virginia, Glenn Younkin (R). Youngkin nektet å kommentere saken, noe som kan ha sammenheng med at Younkin og Rubinstein samarbeidet nært i selskapet Carlyle Group investment, hvor begge skapte sine formuer.

Det vil kanskje ikke overraske noen at Rubenstein har tilknytning til «the usual suspects».

Rubenstein, a private-equity billionaire and former Carter administration official recently pledged to continue his extensive investments in China — and is on the boards of the globalist World Economic Forum, China’s Tsinghua University, and the Council on Foreign Relations, among others.

Founding father James Madison sidelined by woke history
Monticello is going woke

Les også:

Benekter at barn lærer kritisk raseteori på skolen, tatt i løgnVi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.