SV og Rødt ikke vente til Stortinget trer sammen utpå høsten. De vil hasteinnkalle nasjonalforsamlingen i sommerferien. Så alarmerende er meldingene om en fortsatt strømkrise til høste. Når det også rasles med strømrasjonering er begeret fullt. SV og Rødt vil ha handling nå.

Det er selvsagt et initiativ mange velgere setter pris på. Begge partier har fått uttelling på de siste meningsmålingene.

– Vi forventer at regjeringspartiene kommer med tiltak for å avhjelpe den dramatiske situasjonen, både med tanke på faren for strømrasjoneringen og de skyhøye kraftprisene, sier SVs Lars Haltbrekken til VG.

– Hvis regjeringen ikke gjør det, så vil SV be om at Stortinget blir sammenkalt i løpet av sommeren, legger han til.

En som allerede har sendt brev til Stortingets presidentskap med en anmodning om et hastemøte i Stortinget i juli, er Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

– Uten politiske tiltak går vi mot enten enda større prissjokk eller rasjonering. Nå må Stortinget gå sammen for å finne fram til løsninger. Vi tror flertallet på Stortinget er mer utålmodig enn ministeren, sier Seher Aydar i Rødts stortingsgruppe til NTB.

Før helgen gikk statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ut og advarte om at høye strømpriser kan gi en tøff høst og vinter. Også Statnett har advart om lav fyllingsgrad i magasinene, og regjeringen har bedt kraftprodusentene om å holde igjen på vannet.

Tidligere har regjeringen varslet at dagens strømstøtteordning vil bli utvidet til ut mars neste år.

Å si at Støre advarte er kanskje ikke helt dekkende. Han ville at folk skulle være føre var. Men signalet er selvmotsigende. Støre sitter med det politiske ansvaret. Hvorfor gjør han ikke noe, blir spørsmålet.

 

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

  

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.