De lange køene på Arlanda flyplass utenfor Stockholm skaper stor frustrasjon blant passasjerer, og har i noen tilfeller ført til at personalet har blitt angrepet fysisk.

Expressen har snakket med leder for fagforeningen Unionen på Arlanda, Martin Johansson.

– Det är allt ifrån att man knuffar, spottar, fräser och kallar dem namn. Någon enstaka ryckte de tag i så uniformen gick i delar. Det värsta som har hänt är fysiskt våld när det börjat svingas. Men det är inte jättevanligt.

Det skal dreie seg om reisende som ikke har fulgt med i mediene, og derfor oppfatter de lange køene som urimelig, uten å forstå at dette nå er normalt i Sverige. Man forventes akseptere situasjonen, skriver avisa.

Her kan man merke seg to ting. For det første er det nesten umulig å ha oversett kaoset i flytrafikken hvis man i det hele tatt ser nyheter på TV eller leser en avis i ny og ne. For det andre: Hvorfor mener Expressen at svenskene forventes akseptere slike forhold?

Man skulle tro at SAS-streiken ville føre til kortere køer. Men det ser ikke slik ut. Svenskene er ikke lenger i stand til å drive en flyplass, virker det som.

Les også:

Følelsen av at alt går tapt nekter å forlate meg

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.