Politiet har innført portforbud i Colombo i forkant av nye demonstrasjoner som krever at Sri Lankas president og statsminister går av.

Kort før portforbudet ble innført, brukte politiet tåregass for å spre flere tusen studenter kledd i svart og med svarte flagg, som ropte slagord mot regjeringen.

Demonstrantene og mange andre mener at president Gotabaya Rajapaksa er ansvarlig for den økonomiske krisen i landet, den verste siden uavhengigheten i 1948. Også statsminister Ranil Wickremesinghe fordømmes fordi han ikke har gjort nok for å dempe krisen siden han ble utnevnt for to måneder siden.

Opposisjonen hadde varslet at mange tusen demonstranter skulle samle seg til nye protester lørdag. Men med portforbudet kan det bli vanskelig, og både opposisjonen og juristforbundet kaller portforbudet ulovlig.

Sri Lanka er nærmest bankerott og har suspendert betaling av 7 milliarder dollar på utenlandsgjelda som har forfall i år. Landet har gått tom for valuta og er ikke i stand til å importere mat, drivstoff, gass til matlaging eller medisiner.

Mangelen på drivstoff til kraftstasjoner fører til daglige strømbrudd, og folk står i kø i dagevis for å kjøpe bensin. På grunn av krisen er inflasjonen skyhøy, noe som særlig rammer de fattigste.

Husk å støtte Document også i sommer:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.