Sri Lankas statsminister Mahinda Rajapaksa trekker seg etter den siste tidens voldelige sammenstøt i landet, ifølge en talsmann.

Meldingen kommer etter flere ukers uro og voldelige sammenstøt i hovedstaden Colombo. Mandag ble det innført portforbud i hele landet etter nye voldelige sammenstøt der nærmere 80 mennesker ble skadd.

Månedsvis med langvarige strømbrudd, skyhøy inflasjon og akutt mangel på mat, drivstoff og legemidler har utløst en rekke demonstrasjoner mot regjeringen med krav om at den må gå av.

Sri Lanka har alvorlige økonomiske problemer, og krisen er den verste siden landet ble uavhengig i 1948.

Mahinda Rajapaksa var tidligere landets president. Nå er det lillebroren hans Gotabaya som er statsleder. Ifølge en talsmann har Mahinda Rajapaksa sendt en avskjedssøknad til broren, slik at det blir mulig å danne en samlingsregjering.

– Jeg går av med øyeblikkelig virkning slik at du kan utpeke en flerpartiregjering for å styre landet ut av den pågående økonomiske krisen, skriver 76-åringen i brevet ifølge nyhetsbyrået AFP.

Landets største opposisjonsparti har tidligere sagt at de ikke vil delta i en regjering med noen medlemmer fra «Rajapaksa-klanen».

Les også:

Sri Lanka: Forsker viser hvordan myndighetene bruker sosiale medier til desinformasjon

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.