Forsvarsdepartementet på Sri Lanka har gitt ordre om at det skal skytes mot personer som deltar i opptøyer og er involvert i plyndring, hærverk og vold.

– Sikkerhetsstyrker er beordret til å skyte alle som plyndrer offentlig eiendom eller forårsaker skade på liv, opplyser departementet.

Ordren kom like etter at Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa ba folk slutte å bruke vold. Like før hadde flere hus og bygninger eid av regjeringstilhengere blitt påtent.

– Jeg oppfordrer folk til å forholde seg rolig og til å slutte å bruke vold og utføre hevnhandlinger mot innbyggere, uavhengig av politisk tilhørighet, skriver Rajapaksa på Twitter.

Videre lover han å gjøre alt i sin makt for å gjenopprette politisk stabilitet i tråd med grunnloven og å løse landets økonomiske krise.

FN fordømte tirsdag de siste dagers voldsbruk på Sri Lanka, der flere mennesker er drept og hundrevis er skadd i sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av regjeringspartiet SLPP og sikkerhetsstyrker.

Statsminister Mahinda Rajapaksa, som er presidentens bror, kunngjorde mandag at han gikk av. Myndighetene innførte samtidig unntakstilstand.

Sri Lanka står midt oppe i sin verste økonomiske krise siden uavhengigheten fra Storbritannia i 1948. Akutt mangel på utenlandsk valuta gjør at landet ikke lenger kan betale for mat, drivstoff og andre importvarer.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.