Syv mennesker ble drept da Robert «Bobby» Crimo III åpnet ild mot 4. juli-paraden i byen Highland Park sør for Chicago sist mandag. Bare timer før det skjedde hadde faren en samtale med sønnen om angrepet på kjøpesenteret i København.

I et intervju med New York Post sier Robert Crimo Jr. at han søndag kveld diskuterte masseskytingen i København med sønnen. Sønnen kalte skytteren «idiot»: 

– Det er slike folk som underbygger argumentasjonen til dem som ønsker å forby våpen.

Faren er i sjokk over det som er skjedd:

– Jeg snakket med ham 13 timer før angrepet. Jeg antar det er en av grunnene til at jeg er i sjokk …

For ikke å bli gjenkjent kledde Crimo III seg ut som jente og skjulte sine tatoveringer med sminke før han åpnet ild under fjerde juli-paraden. Under angrepet brukte Crimo III tre 30-skuddsmagasiner og ladet om to ganger.

Pistolen som ble brukt ble lovlig anskaffet i 2020. Politiet i Illinois fortalte The Daily Beast at faren støttet sønnens søknad om bæretillatelse bare måneder etter at Crimo III skal ha forsøkt å begå selvmord, ha snakket om å «drepe alle» og hadde blitt fratatt 16 kniver, en dolk og et sverd. 

Crimo III hadde også blitt konfrontert med sine uttalelser om å drepe alle av politiet. Da betjentene ankom sa både Crimo III og moren at han hadde vært deprimert og hadde «en historie med bruk av narkotika».

Robert Crimo Jr. hadde avvist overfor politiet at sønnen var farlig – han insisterte på at knivsamlingen ikke var annet enn «en samling»:

– Du vet, jeg pleide å samle på mynter og baseballkort.

Crimo Jr. avviser enhver idé om å ha gjort urett ved å hjelpe sønnen med å skaffe identifikasjonskort som våpeneier og fortalte New York Post at han trodde sønnen rett og slett skulle bruke pistolen på skytebanen.

Faren som uten hell stilte som ordførerkandidat i Highland Park i 2018, la til at han overhodet ikke føler skyld for mandagens angrep:

– Jeg har vært her hele livet og kommer til å bli her, fortsatt med hodet høyt hevet. Jeg gjorde ikke noe galt selv om jeg er ødelagt av hendelsen. 

Han håper at sønnen får betale for ugjerningen:

– Jeg vil ha en lang dom. Han gjorde et valg. Han trengte ikke å gjøre det. Jeg tror det åpenbart er tale om psykisk sykdom.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.