Sanksjonene vestlige land og deres allierte har ilagt Russland som følge av invasjonen av Ukraina, fungerer ikke, mener Brasils president Jair Bolsonaro.

– De økonomiske barrierene som USA og Europa innførte mot Russland, fungerte ikke, sa Bolsonaro til støttespillere torsdag. Han la til at han har en «balansert» tilnærming overfor Russlands president Vladimir Putin og krigen, skriver The Guardian.

Ifølge Bolsonaro har det tillatt ham å kjøpe gjødsel, som er svært viktig for Brasils store landbruksnæring, fra Russland. Han sa også at Russland deler Brasils bekymring over «suverenitet» over Amazonas, trolig med henvisning til internasjonalt press for vern av den enorme regnskogen.

Tidligere torsdag sa Putin at det var åpenbart at sanksjonene skapte problemer, «men ikke i nærheten av slike dem som innledet denne økonomiske lynkrigen mot Russland regnet med»

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.