Ytterligere 71 millioner personer i verden har blitt ført ut i fattigdom på grunn av økte mat- og energipriser som følge av krigen i Ukraina, anslår FN.

I løpet av de første tre månedene etter Russland invaderte Ukraina har ført til at 51,6 millioner mennesker lever på mindre enn 1,90 amerikanske dollar om dagen, ifølge tall fra FNs utviklingsprogram (UNDP).

Ytterligere 20 millioner har blitt ført under fattigdomsgrensen, som er på 3,20 amerikanske dollar om dagen.

De økte prisene er en både direkte og indirekte konsekvens av krigen i Ukraina, og basisvarer som hvete, sukker og matolje har blitt mye dyrere i mange land, i tillegg til prisen på energi og drivstoff.

– En slik levekostnadseffekt har vi ikke sett på lang tid, og det er derfor det er så ille, sier UNDP-sjef Achim Steiner.

UNDP bemerket seg at i løpet av de 18 månedene med nedstenginger på grunn av pandemien ble 125 millioner mennesker ført ut i fattigdom, mens det nå er snakk om 71 millioner på bare tre måneder.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.