Bistandsadvokat for ofrene, Christian Lundin. Foto: Anette Karlsen / NTB

Flere av ofrene etter angrepet i Oslo reagerer på den terrorsiktede Zaniar Matapours krav om å få avhøret kringkastet på direkten. Man frykter at han vil gjøre det til en propagandaforestilling.

Så langt har det ikke vært mulig å ha noe sammenhengende avhør av  den siktede Zaniar Matapour etter skytingen natt til lørdag. Han har stilt en rekke krav og vilkår for å la seg avhøre.

Bistandsadvokat Christian Lundin sier til TV 2 at flere av de skadde reagerer på at den terrorsiktedes krav om at et eventuelt avhør må kringkastes.

– Det har jeg fått flere reaksjoner på. De ønsker virkelig ikke at han skal få bruke mediene som et mikrofonstativ for sine synspunkter, sier Lundin.

Mange vil mene at norske medier har tradisjon nettopp for å være mikrofonstativ for ytterliggående krefter.

Zaniar Matapour på si side er angivelig redd for at politiet skal manipulere opptakene hvis de ikke blir offentliggjort direkte.

Politiet forsøker nå å inngå kompromisser med den siktede. Mandag kveld har politiet ham om han er villig til å la seg avhøre på lyd, uten bildeopptak, ifølge NRK.

Ludin sier at de fornærmede etter angrepet håndterer situasjonen på ulikt vis.

– Dette er en forferdelig opplevelse. Mine klienter har selvfølgelig reagert på hendelsen på ulike måter. Enkelte sliter veldig, mens andre sier at det går bedre. Mitt inntrykk er at de følges godt opp av helsevesenet, sier Lundin.

(NTB).

 

Den beste sommerlektyren finner du her:

Les nyheten fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Lest denne? En utrolig aktuell bok!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Husk å støtte Document:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Bestill et abonnent, til deg selv eller noen andre. Det gir tilgang til alle våre saker straks de legges ut:


;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.