Idag ser vi at vi ikke fikk mye ut av å vaksinere barn mot koronavirus, sa direktøren i den danske Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm da han sist onsdag presenterte landets fremtidige koronastrategi.

Fra midten av juli ifjor ble 12–15 år gamle barn i Danmark invitert til å la seg vaksinere mot koronavirus. I november ble også 5–11-åringene anbefalt å vaksinere seg.

På dansk TV 2 ble Brostrøm spurt om det var feil å vaksinere barn:

– Med det vi vet idag: Ja. Med det vi visste da: Nei. 

Professor Christine Stabell Benn ved Syddansk Universitet er skeptisk:

– Vi hadde vaksiner med ukjent bivirkningsprofil og barn som ikke hadde noe å tjene på å la seg vaksinere. I tillegg ble barn gjort ansvarlig for foreldre og besteforeldres helse. Det er urimelig. Det er mange foreldre som spør seg om hva dette egentlig handlet om. 

Professor Allan Randrup Thomsen ved Københavns Universitet sier at med den kunnskapen vi har idag ga det ikke så mye mening å la de yngste vaksinere seg:

– Men ingen har heller tatt skade av det. Det var en feiltolkning av situasjonen som blant fagfolk kommer til å bli diskutert lenge.

I USA kunngjorde president Joe Biden for noen dager siden at de som første land i verden tilbyr «trygge og effektive covid 19-vaksiner» for barn helt ned til seks måneder gamle.

Les også:

Danmark: Opptil 1000 prosents økning i hjertesykdom blant gutter 11–15 år

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.