Rosengård i Malmö er et av mange problemområder. Her fra opptøyene tidligere i år. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

I Sverige bor et økende antall mennesker i såkalt utsatte områder, med alt det innebærer. Men ytterst få av landets politikere ønsker å leve tett på de forholdene deres egen politikk har skapt.

Flertallet av svenske politikere er ivrige etter å forsvare innvandring og «mangfold». De unnskylder, bortforklarer og bagatelliserer gjerne de stadig mer tydelige konsekvensene av nettopp den bortimot tøylesløse innvandringen til Sverige.

Men det viser seg at bare et fåtall av disse mangfoldsorienterte og «hjertevarme» politikerne er særlig innstilt på selv å oppleve dette på nært hold, i egen hverdag. Tvert imot, de holder seg langt unna.

Samnytt skriver om saken, og beskriver først de aktuelle områdene og innbyggerne der:

En halv miljon människor i Sverige bor i områden som av SCB kallas «socioekonomiskt utsatta».

I sådana områden har ovanligt många länge varit arbetslösa, har låga inkomster eller försörjs av bidrag, eller inte gått på gymnasiet. Dessa områden brukar även vara invandrartäta.

Avisen tar så for seg politikernes vilje til å ta del i dette fargerike, flotte mangfoldet de har skapt:

Bland kandidaterna till höstens val är det endast två procent som bor i områden med låg socioekonomisk standard.

I en kartläggning som Sveriges Radio har gjort framgår det att försvinnande få politiker som kandiderar till årets val som bor i landets ”utsatta” områden.

Enligt statsvetaren Anders Broman är detta ett problem eftersom «tanken är att politikerna ska representera befolkningen».

Samnytt skriver at  overraskende nok er en politiker fra det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna blant de få som faktisk lever med denne virkeligheten tett på kroppen:

SD-kandidaten Johan Andersson från Kalmar är en av få politikerkandidater inför årets val som själv bor i ett «utsatt» område. Men hans dröm är att flytta till en villa på landet.

– Jag som bor i Norrliden kan ju föra den talan bättre än den som kanske bor mitt i centrum, säger han.

Han trekker frem at dette faktisk gir ham et bedre grunnlag for å uttale seg om innvandringssaker enn hva de fleste av hans politiske motstandere har:

– Jag är ju där de negativa sakerna sker så att säga, beretter Johan Andersson.

Samnytt har tidligere skrevet om tilsvarende tilstander i den innvandrertette byen Södertälje:

En fjärdedel av Södertäljes befolkning bor i områdena Geneta, Ronna, Lina, Hovsjö och Fornhöjden. Det är invandrardominerade områden som av polisen har klassats som utsatta eller riskområden på grund av omfattande problem med kriminalitet, arbetslöshet, bidragsberoende, religionspolitisk extremism med mera, skrev avisen.

Her vil absolutt ikke innvandringens fremste pådrivere bo:

En kartläggning visar att endast 5 av de 65 politiker som sitter i Södertäljes kommunfullmäktige bor i något av alla de ”utsatta” områden som är resultatet av den politik de själva fört.

Ansvariga politiker vill hellre framhålla områdena som ett mångkulturellt föredöme som berikar Sverige och svenskarna. Kritiker skälls ofta för att vara rasister.

Les også: 

Opptøyene: Sveriges sjokkerende forsmak på fremtiden

 

Den beste sommerlektyren finner du her:

Les nyheten fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Lest denne? En utrolig aktuell bok!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Husk å støtte Document:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Bestill et abonnent, til deg selv eller noen andre. Det gir tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.