Foto: Javad Parsa / NTB.

Skytingen ved to utesteder i Oslo sentrum natt til lørdag etterforskes som terror av politiet.

Det skriver de i en pressemelding ved 8.30-tiden lørdag morgen.

– Oslo politidistrikt har satt stab i forbindelse med hendelsen. Politiet vil komme med ytterligere informasjon og innkaller til en pressekonferanse på politihuset Grønland klokka 9, skriver de i pressemeldingen.

To personer er døde, og flere er skadd etter den alvorlige hendelsen ved utesteder på C.J. Hambros plass i Oslo sentrum natt til lørdag. Politiet har pågrepet en antatt gjerningsperson.

Ikke avhørt
Tidligere lørdag morgen har politiet opplyst at mannen ennå ikke er avhørt.

– Vi jobber aktivt med undersøkelser og forberedelser til avhør. Mannen er undersøkt av teknikere. Det er standard prosedyre i forbindelse med sporsikring, sier krimleder Roger Hjertø i Oslo politidistrikt til VG.

Ifølge NRK og VG er mannen kjent for politiet fra tidligere.

Politiet tror det bare var én gjerningsperson. Natt til lørdag gikk politiet til aksjon mot adresser knyttet til mannen for å se etter et mulig motiv for hendelsen, blant annet mannens bolig.

Skyting ved utesteder
Skytingen startet i 1.15-tida da mannen kom til utestedet Per på hjørnet utenfor Oslo tinghus. Der forteller vitner at han tok ut et våpen fra en bag og begynte å skyte.

Politiet bekrefter at to personer ble drept på utestedet. Politiet bekrefter også til NTB at det trolig var der skytingen startet.

Det er flere åsteder, ifølge politiet, og et stort område er sperret av. I morgentimene lørdag var de grundige tekniske undersøkelsen godt i gang. Det er satt opp en rekke markører for å markere funn og lignende.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.