Tolv motorsyklister har mistet livet i trafikken så langt iår. Det er flere enn noe år siden 2009.

Ikke siden 2009 har det omkommet flere på motorsykkel i løpet av våren og forsommeren, skriver Trygg Trafikk i en pressemelding

– Vi har generelt hatt en fryktelig start på året når det gjelder drepte på norske veier, og motorsyklistene er en del av økningen, sier Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk. 

De alvorligste motorsykkelulykkene blir etterforsket og rapportene viser at utforkjøring er den dominerende typen dødsulykke – og de omkomne er oftest erfarne, voksne mannlige MC-førere.

Vi har samme utvikling innen biltrafikken. Økningen i antall drepte rammer først og fremst mannlige bilførere. I mars-april 2022 omkom fire kvinner i trafikken mot tre i samme periode ifjor. For menn var tallene 17 omkomne i 2022 mot tre i 2021, forteller tall fra SSB

Tendensen til at flere dør i trafikken er global

Det kommer også meldinger om ellers friske piloter som brått får hjerteproblemer. En Twitter-konto som varslet om en American Airline-pilot som fikk hjerteattakk minutter etter landing, ble nylig suspendert fra Twitter.

Les også:

April-mai: Voldsom økning av drepte i trafikken

Friske unge mennesker dør plutselig av et mystisk syndrom kalt SADS

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.