Tesla har sagt opp både lederen av LHBTQ+-fellesskapet og en leder av mangfolds- og inkluderingsprogrammer i selskapet.

De ble avskjediget som en del av et mere omfattende oppsigelsesprogram etter at Elon Musk tidligere denne måneden kunngjorde at Tesla ville kutte ti prosent av arbeidsstyrken og vente med nyansettelser på grunn av at han, Musk, hadde en «superdårlig følelse for økonomien», men det er nærliggende å se oppsigelsene i sammenheng med at Musk er kommet med flere kommentarer om «woke mind-viruset».

Flere ansatte i «mangfolds- og inkluderingsprogrammer» avskjediges – inkludert presidenten for Teslas LHBTQ+-fellesskap og en leder av «alfabet»-programmer i selskapet.

Bobby Berretta-Paris skal være en av de oppsagte. Han har jobbet fem år i Tesla og er blitt forfremmet tre ganger. Han var frivillig leder av LHBTQ+ hos Tesla.

En programvareingeniør med fire års fartstid i selskapet, også forfremmet tre ganger og frivillig involvert i beskyttelse av ansatte i spørsmål om «mangfold og inkludering», er også gitt løpepass. 

Elon Musk har kommet med flere kommentarer om at «woke mind-viruset» ødelegger sivilisasjonen – det kan medføre at menneskeheten aldri kommer til Mars.

Denne uken ble det kjent at Elon Musks sønn Xavier ønsker å skifte kjønn:

Elon Musks sønn Xavier vil skifte kjønn

Tesla lays off head of LGBTQ+ and diversity lead amid Musk’s ‘woke mind virus’ concerns

 

Kjøp Kjell Skartveits bok her!


Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.