Donald Trump vurderer å engasjere milliardæren Elon Musk som politisk rådgiver hvis den republikanske presidentkandidaten gjenvinner Det hvite hus i valget i november.

Dette melder Wall Street Journal. Dermed ser det helt klart ut til at det tidligere kalde forholdet mellom de to har blitt varmere.

Så sent som for to år siden utvekslet Trump og Musk fornærmelser offentlig. Men de siste månedene har de to mennene utviklet et vennlig forhold og snakker på telefon flere ganger i måneden når som valget nærmer seg, sier personene som er kjent med samtalene deres.

Diskusjonene har dreid seg om immigrasjon, teknologi, vitenskap og romfart. I tillegg har det vært diskutert hvordan Musk med sin teknologiske ekspertise kan bidra til å forhindre valgfusk i november.

Musk har tidligere sagt at han ikke er interessert i å bare donere store summer til valgkampen. Han vil heller bruke sin innflytelse i eliten av forretnings- og teknologikretser til å bidra til å slå Biden ved å mobilisere støtte fra innflytelsesrike allierte.

Elon Musk: – Demokratene tillater ulovlig immigrasjon for å bygge en sosialistisk ettpartistat

Milliarderen er særlig bekymret over den retningen USA beveger seg mot, og er en uttalt kritiker av det han beskriver som «woke mind virus». Han er særlig kritisk til hvordan næringslivet infiseres av DEI (mangfold, utfallslikhet og inkludering).

Tidligere erklærte Musk at han var nokså moderat, og donerte små beløp til både Demokratene og Republikanerne. Dette endret seg i 2022, da han tvitret at ville han stemme republikansk fordi Demokratene hadde «blitt splittelsens og hatets parti, så jeg kan ikke lenger støtte dem».

Den tidligere presidenten er på sin side imponert over Musks arbeidsmoral og suksess, og har omfavnet høyredreininga i Tesla-sjefens politikk.

Musk satt i Det hvite hus’ rådgivende grupper for næringslivet under Trumps presidentperiode, men trakk seg i 2017 etter å ha vært uenig i Trumps beslutning om å trekke USA ut av Paris-avtalen.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.