Elon Musk trykker på bremsen. Han har i en intern e-post bedt Teslas ledere om å stoppe alle ansettelser over hele verden og kutte rundt ti prosent av staben på grunn av det han kaller en «superdårlig følelse for økonomien».

I uken som er gikk ba Elon Musk alle Tesla-ansatte komme tilbake til kontoret eller slutte.

Mange mistenkte at dette var permitteringer i forkledning siden Musk måtte vite at en viss andel eksterne arbeidere ikke hadde mulighet til å komme tilbake til kontoret. Nå har han tilsynelatende bekreftet det i en e-post til Tesla-lederne. 

Reuters har lest den og der skal det gå frem at Elon Musk har en «superdårlig følelse» for økonomien fremover og ønsker å kutte rundt ti prosent av arbeidsstokken. Det vil være et omfattende grep. Tesla har mer enn 100 000 ansatte, ti prosent tilsvarer med andre ord rundt 10 000.

E-posten skal ha hatt tittelen «Pause all hiring worldwide». Tesla hadde rundt 5000 åpne stillinger rundt om i verden da Musk sendte e-posten.

Musk har nylig sagt at han tror USA kommer til å være i lavkonjunktur de neste 18 månedene. Musk sa også at «noen konkurser må komme».

Tesla selv forventes et tøft annet kvartal på grunn av Gigafactory Shanghais månedslange covid-nedlukning. Det forventes at Tesla bryter rekken av rekordkvartaler.

Les også:

Elon Musk har fått nok av Demokratene. Vil nå stemme på Republikanerne

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.