Illustrasjon: Gerd Altmann / Pixabay.

En fersk medisinsk rapport fra helse­myndigheter i Florida setter spørsmålstegn ved det vitenskapelige grunnlaget for såkalt kjønns­bekreftende behandling av mennesker som tror de er transpersoner.

Det melder Breitbart, som har fått eksklusiv tilgang til rapporten utarbeidet av Medicaid i Florida på forespørsel fra det nasjonale helseprogrammets tilsynsmyndighet Agency for Health Care Administration (AHCA) i den amerikanske delstaten.

Etter å ha konsultert en rekke eksperter innenfor klinisk psykologi, plastisk kirurgi, pediatrisk endokrinologi og bioetikk, konkluderer den 45 sider lange rapporten med at kjønnsskifte­behandlingene som tilbys personer med kjønnsdysfori, ikke er dokumentert å være hverken trygge eller effektive.

En gjennomgang av eksisterende studier viser snarere at behandlinger som kjønnsskifte­operasjoner, pubertets­blokkere og kjønns­bekreftende hormon­behandling er eksperimentelle og undersøkende.

«Studier som presenterer fordelene for mental helse, inkludert de som hevder at behandlingene forebygger selvmord, er enten av lav eller svært lav kvalitet, og er avhengig av upålitelige metoder som rundspørringer og retrospektive analyser, som begge er tverrsnittlige og svært tendensiøse», ifølge dokumentet.

Det mangler rett og slett bevis for at behandlingene er forsvarlige etter medisinsk standard. Ekspertene trekker studiene på feltet i tvil på grunn av måten de ble utført på og spørsmål som ikke ble besvart.

«Mens kliniske organisasjoner som AAP godkjenner de ovennevnte behandlingene, er det ingen av disse organisasjonene som bygger på bevis av høy kvalitet. Deres anseelse i det medisinske miljøet alene validerer ikke synspunkter i fravær av støttende grunnlags­materiale av høy kvalitet», heter det i rapporten.

«Tvert imot viser grunnlags­materialet at behandlingene ovenfor har irreversible konsekvenser, forverrer eller mislykkes i å lindre eksisterende mentale tilstander og forårsaker infertilitet eller sterilitet.»

Samlet konkluderer rapporten med at de eksisterende studiene på behandlingene som tilbys personer med kjønnsdysfori, ikke bygger på forsknings­standaren om at behandlingen må være «konsistent med generelt aksepterte profesjonelle medisinske standarder» (GAPMS) og ikke «eksperimentelle eller undersøkende».

Irreversibel kjønnskorrigering av barn og voksne utføres altså uten medisinske forsknings­standarder.

Behandlingene støttes i stor grad av liberale og venstre­aktivister, og det brukes ofte rapporter fra organisasjoner som er trans­aktivistiske for å støtte opp om deres syn, slik som World Professional Association for Transgender Health.

Ifølge Breitbart har Biden-regimet presset på for bred tilgjengelighet av behandlinger for kjønnsdysfori for barn, selv om behandlingene kan gi irreversible helse­konsekvenser. Biden-regimet gikk så langt som å gi ut et diagram med anbefalinger for behandlinger.

 

 

Meld deg på lesermøte med boklansering her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.