Mannen som er mistenkt for å ha myrdet en kvinne og hennes fem år gamle sønn i Stockholm torsdag, er en tidligere elitesoldat. Den 40 år gamle mannen er også den drepte kvinnens yngre bror. Mannen har en lang historie med psykiske lidelser og skal også ha kuttet moren sin i halsen.

Politi og ambulanse ble varslet ved to-tiden torsdag til en villa i Hägersten, sør for Stockholm. En omkommet kvinne og hennes alvorlig skadde fem år gamle sønn ble funnet på adressen. Gutten døde senere på sykehus. Begge skal ha blitt angrepet med kniv.

Ifølge Aftonbladet skal den nå varetektsfengslede mannen ha kommet til åstedet i en taxi. Det var også et søsken til femåringen og et nabobarn i hjemmet, men de klarte å rømme fra stedet og komme seg i sikkerhet.

Naboene varslet politiet, som raskt kom til stedet. Det overlevende barnet kunne da identifisere drapsmannen som sin onkel, noe som førte til at mannen kunne pågripes allerede torsdag ettermiddag etter et omfattende søk. Han er nå varetektsfengslet, på sannsynlig grunn, mistenkt for dobbeltdrap.

Mannen er tidligere elitesoldat ved Musköbasen, men han har vært tatt hånd om for en alvorlig psykisk lidelse i det meste av sitt voksne liv. Ifølge en dom lider han av blant annet «paranoide ideer og forgiftningsideer» og har vært gjenstand for både rettspsykiatrisk behandling med særskilt utskrivningsvurdering og for psykiatrisk tvangsbehandling. Dette ifølge opplysninger publisert i Samnytt.

Den første registrerte hendelsen skjedde da mannen var 25 år gammel. Han skal da ha angrepet en medstudent under en forelesning i Uppsala. Mannen skal også ha fått kontaktforbud etter å ha jaget en barndomsvenn og hans familie, han skal også ha brutt seg inn i familiens hjem og angrepet de fire politibetjentene som da kom til stedet.

I samme periode skal mannen også ha kuttet moren i halsen, men til tross for at moren måtte til sykehus og bli sydd med 17 sting, ble det ikke laget politianmeldelse.
Den nå drepte kvinnen skal tidligere ha kontaktet politiet angående broren.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.