Hongkong vil ikke avholde noen offentlige markeringer for å markere årsdagen for massakren på demokratiforkjempere på Den himmelske freds plass i Beijing i 1989. Det er første gang på 33 år at kirkene i Hongkong ikke markerer årsdagen.

Den omfattende sikkerhetsloven som Kina innførte i 2020 stanser demokratibevegelsens muligheter til å demonstrere i Hongkong. Et Tiananmen-museum har måtte stenge og statue av den danske skulptøren, Jens Galschiøt, er fjernet fra universitetet i Hongkong. Galschiøt har mottatt mer enn 150 tilbud om å sette opp kopier av statuen Skammens søyle i andre land.

De katolske messene har fremdeles vært en mulighet for markering, men nå avlyser kirken messene i frykt.

– Vi finner det svært vanskelig slik atmosfæren er nå, sier presten Martin IP i Hongkong Federation of Catholic Students.

– Vi ønsker ikke å bryte noen lover i Hongkong, legger han til.

Den store markeringen som pleide å bli avholdt i Victoria Park er stanset av byregjeringen som sier at fotballbanen der ikke er tilgjengelig for leie 4. juni.

The Times

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.