Et fly med 22 personer ombord er forsvunnet i Nepals fjell, ifølge flyselskapet og nepalske myndigheter. 

Småflyet som opereres av et privat flyselskap, forsvant idag tidlig. Det mistet kontakten med flyplasstårnet like etter avgang under en 15 minutters ruteflyvning fra turistbyen Pokhara til fjellbyen Jomsom i Mustang-distriktet.

Det er ifølge lokalt politi ingen opplysninger om Twin Otter’en som tilhører Tara Air. Flyet, 9N-AET, skal ifølge Tara Air, ha mistet kontakten klokken 9.55.

En flyveleder ved Jomsom lufthavn sa at de har en ubekreftet rapport om høy støy i Ghasa i Jomsom, ifølge Kathmandu Post.

Ifølge politet har flyet mest sannsynlig krasjet i «Titi»-området i Lete-passet i det fjellrike Mustang-distriktet, det femte største distriktet i Nepal og utgangspunkt for pilegrimer til Muktinath-tempelet.

Det er sendt helikoptre til Lete-passet hvor de sist hadde kontakt med flyet. Det har vært dårlig vær i området i flere dager, men flytrafikken har gått som normalt. Helikoptersøk kommer i gang så snart været tillater det.

Ombord i flyet var 13 nepalesere, fire indere og to tyskere pluss tre besetningsmedlemmer.

Tara Air sier på sin nettside at de opererer det største innenlands rutenettet i Nepal:

– Ingen andre flyselskaper flyr til de avsidesliggende flyplassene med kort start og landing så hyppig som vi gjør. Vi transporterer viktige forsyninger til innlandet og opererer flyvninger for redningsformål.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.