14 mennesker er funnet døde i og ved vraket av flyet som styrtet i Nepal søndag, opplyser landets luftfartsmyndigheter.

Vraket av flyet som forsvant søndag, ble funnet mandag morgen. Flyet hadde 22 personer om bord da det styrtet.

– 14 omkomne er funnet så langt, og søket etter flere fortsetter, opplyser en talsmann for Nepals luftfartsmyndigheter mandag. Været i området er dårlig og gjør redningsarbeidet vanskelig.

Forsvaret har tvitret et bilde av vraket med flydeler spredt rundt i fjellsiden.

Flyet ble funnet i Sanosware i Mustang-distriktet i Himalaya-fjellene. Det ligger nordvest for Nepals hovedstad Katmandu. Det var på rundt 4.000 meters høyde, ifølge en lokal fjellguide som har vært med letemannskapene.

– Det er et hjerteskjærende åsted å se på. Jeg tror det er en veldig liten sjanse for å finne noen overlevende, sa han til nyhetsbyrået DPA.

Flygelederne mistet kontakt med det 43 år gamle Twin Otter-flyet til Tara Air da det søndag var på vei fra Pokhara 200 kilometer øst for Katmandu til Jomsom i Mustang-distriktet.

Det var to tyskere og fire indere om bord i flyet; de øvrige var fra Nepal.

Jomsom er et populært reisemål blant utenlandske turister som går fjellturer, og også blant indiske og nepalske pilegrimer som drar dit for å besøke tempelet Muktinath.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.