Skytetrening i politiet. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Antallet oppdrag hvor politiet bærer våpen, øker. Nå ønsker politistudentenes forening mer skytetrening, for å stå bedre rustet i møte med truslene i jobben.

NTB skriver om dette ønsket fra politistudenets forening, ved navn Politiets Fellesforbunds (PF) studentforening PF Politistudentene.

Det hele har sin bakgrunn i den samfunnsutviklingen som pågår, og hvordan dette påvirker den hverdagen politiet skal møte ute på oppdrag:

– Trusselnivået i samfunnet og kriminalitetsutviklingen har endret seg de siste årene. Bare i 2021 skjedde det mange alvorlige hendelser. Det viser tydelig at behovet for bevæpning i politiet er større nå enn det har vært tidligere. Da bør også utdanningen samsvare med utviklingen i tjenesten. Når de som tar politiutdanningen, uttrykker ønske om mer trening med våpen, bør man ta det på alvor, sier Josefine Bjørshol Roksvaag, leder for Politiets Fellesforbunds (PF) studentforening PF Politistudentene til Politiforum.

En opptelling PF Politistudentene har gjort, viste at de gjennom hele studieløpet kun hadde ni dager skytetrening med pistol, og to og en halv dag skytetrening med MP5.

Politistudentene ber om at det tilrettelegges for mer øving i både undervisningen og på fritiden.

Men fra Politihøgskolens side ser man ikke noe behov for dette, der mener man tvert imot at dagens tilbud om slik trening er godt nok:

Seksjonsleder Eirik Rosø for Operativ seksjon ved Politihøgskolen sier at han forstår studentenes ønske, men at utdanningen slik den er i dag, gir studentene den nødvendige kompetansen.

Les også: 

Politiet over hele landet blir bevæpnet 17. mai

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.