– Russlands invasjon av Ukraina kan være starten på tredje verdenskrig, og klimakampen må vike for denne sivilisajonskampen sa George Soros på en middag han arrangerte på World Economic Forums årskonferanse i Davos, tirsdag.

– Invasjonen kan ha vært begynnelsen på tredje verdenskrig og vår sivilisasjon kan gå tapt, sa den ungarskfødte investoren og filantropen.

Hans uttalelser blir ikke bare godt mottatt av de mest ekstreme klimafanatikerne på Twitter.

 

Soros tror imidlertid at Europa kan stå i en sterkere stilling mot Putin, enn det Putin selv innser.

Milliardæren hevdet at Russland begynte å lagre gass i fjor i stedet for å eksportere den til Europa, noe som har gjort at det er mangel i markedet, noe som har skutt prisene til værs og skaffet Russland store inntekter. Imidlertid vil de russiske lagrene være fulle i juli og landet har da ikke noe annet sted å sende gassen enn til Europa, som er landets eneste marked, hevdet Soros.

– Putin er i en inneklemt situasjon. Han må gjøre noe med denne gassen. Europa har en langt sterkere posisjon enn han tror, sa milliardæren. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.