USAs militære hovedkvarter Pentagon er bekymret for diplomatenes sikkerhet i den nylig gjenåpnede ambassaden i Kiev. Nå vurderer de å sende spesialsoldater inn i en krigssone.

President Biden har ikke ennå fått planene presentert, skriver Wall Street Journal. Men siden WSJ skriver om det, så er det nesten utenkelig at ikke personell nært knyttet til Biden er informert.

Hvis USA i full offentlighet sender spesialsoldater inn i Kiev, så vil dette åpenbart være en eskalering av situasjonen, siden Biden tidligere har sagt at ingen amerikanske soldater skal settes inn i Ukraina. Samtidig er det tradisjon å beskytte de amerikanske ambassadene i utsatte områder, ofte med en kombinasjon av spesialsoldater og US Marines. Men siden ambassaden så å si var stengt før invasjonen, så kan russerne se annerledes på en slik utvikling.

Kiev er innenfor rekkevidde av russiske missiler.

Russia continues to target the Ukrainian capital with occasional airstrikes or shelling even as the city has begun to return to normal.

Problemet er at USA må balansere diplomatenes sikkerhet opp mot risikoen for å havne i krig med Russland, skriver WSJ.

In addition to using special forces troops to provide security at the embassy, officials are considering restoring a Marine security guard detachment, like those that normally provide security at embassies around the world.

And some U.S. military officials would like to return to Ukraine the special forces and other troops that were conducting train-and-advise operations for the Ukrainian military.

En annen løsning kunne være å trekke seg ut av Ukraina. Før krigen brøt ut var ambassaden så å si stengt. De amerikanske diplomatene oppholdt seg i Polen, og sendte noen ganger små grupper inn til Lviv.

Men etter at Russland virker å ha gitt opp forsøket på å innta Kiev, har amerikanerne åpnet ambassaden i Kiev. Forrige onsdag ble det amerikanske flagget heist opp i Ukrainas hovedstad.

Senatet har nylig bekreftet at Bridget Brink blir ny ambassadør i Kiev, men hun har ennå ikke ankommet Ukraina.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.