Storbritannias statsminister Boris Johnson er for tiden i Sverige. Formålet med Johnsons besøk i Sverige er å snakke med Sveriges statsminister Magdalena Andersson (S) om den nåværende sikkerhetssituasjonen i Europa – og et mulig svensk medlemskap i NATO.

Under en pressekonferanse på ettermiddagen bekreftet Anderson og Johnson også at Sverige og Storbritannia har signert en ny «solidaritetserklæring». Avtalen innebærer at landene skal støtte hverandre under krig, krise og katastrofe.

Møtet mellom Johnson og Andersson holdes samme uke som Sosialdemokraterna ventes å gi en endelig avgjørelse angående partiets standpunkt i NATO-spørsmålet. Sverige forventes å gi informasjon om en eventuell søknad om medlemskap i NATO i løpet av mai måned. Sverige har imidlertid valgt å avvente Finlands avgjørelse, som ventes i morgen torsdag.

I morgen vil Boris Johnson fly videre til Finland for nye sikkerhetsdiskusjoner med president Sauli Niinistö, og 17.-18. mai besøker Niinistö Sverige.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.