Fra en hveteåker i Ukraina den 24. juli 2013. Foto: Sergej Martsynjuk / Wikimedia Commons.

FN-organisasjonen Verdens matvareprogram (WFP) oppfordrer til gjenåpning av havner i Odesa-regionen sør i Ukraina slik at eksport av korn kan gjenopptas.

– Akkurat nå er Ukrainas kornsiloer er fulle. Samtidig er 44 millioner mennesker verden rundt på vei mot sult. Vi må åpne disse havnene slik at mat kan fraktes inn og ut av Ukraina, sier WFP-sjef David Beasley.

– Verden krever dette fordi hundrevis av millioner av mennesker verden over er avhengig av disse forsyningene, sier han.

– Jeg oppfordrer alle involverte parter til å la denne maten bli sendt ut av Ukraina, til steder der det er desperat behov for den, slik at vi kan avverge overhengende fare for matmangel.

Krigen gjør at ukrainske havner er stengt. Samtidig er millioner av tonn med korn lagret i siloer i Odesa og andre byer langs kysten.

WFP mener ukrainske bønder ikke kommer til å ha noe sted å lagre neste avling, siden siloene allerede er fulle, og at det dermed vil føre til at mat går tapt.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.