Kornlager i Odesa etter russisk bombing. Foto. Odesa Regional Administration Press Office via AP

Romania retter kraftig kritikk mot Russland etter angrepet på ukrainske kornsiloer ved elva Donau. Den viktige elva renner på grensen mellom Ukraina og Romania.

Romania er et land som har holdt en forholdsvis lav profil i forbindelse med krigen som foregår i landets nære nabolag.  Men nå kommer dette Nato-landet ut med svært sterk kritikk av Russland.

Det er knyttet til nylige russiske angrep mot kornlagre rett ved den rumenske grensen.

NTB-AFP melder om saken.

– Jeg fordømmer sterkt de fortsatte russiske angrepene på uskyldige mennesker, sivil infrastruktur, deriblant kornsiloer ved havnene Reni og Izmail, skriver Romanias utenriksminister Luminita Odobescu i et innlegg i sosiale medier.

– Med disse åpenbare bruddene på folkeretten fortsetter Russland å true matsikkerheten og skipsfarten i Svartehavet, skriver hun videre.

De russiske angrepene fortsetter

Tidligere onsdag meldte ukrainske myndigheter at Russland hadde angrepet infrastruktur ved havnen Reni.

NTB-AFP beskriver det slik:

Kornsiloer og lagerbygg ble skadd i russiske droneangrep mot en ukrainsk havn ved munningen til elva Donau natt til onsdag, ifølge ukrainske myndigheter.

– Russiske terrorister angrep Odesa-regionen to ganger med angrepsdroner i natt. Hovedmålet er havne- og korninfrastruktur sør i regionen, skriver guvernør Oleh Kiper på Telegram.

Mange anser det som sterkt kritikkverdig å gi seg hen til å bombe lagre av korn beregnet til eksport, i en verden der behovet for mat er akutt mange steder.

Videoer og bilder i sosiale medier viser ødeleggelsene etter nattens angrep, men ingen ble ifølge Kiper drept eller såret.

Ifølge det britiske forsvarsdepartementet har Russland utviklet egne angrepsdroner til bruk i Ukraina. Disse skal være basert på iranske Shahed-droner.

– Innenlandsk produksjon vil trolig gi Russland anledning til å etablere en mer pålitelig forsyning av slike droner. Kvaliteten på disse våpnene har vært variabel, heter det i en oppdatering fra departementet.

Både Reni og Izmail er viktige havner ved munningen til Donau. De har også tidligere blitt utsatt for russiske angrep.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.