Vi hører om stramme budsjett og mange oppgaver. Løsningen ser ut til å være å velte kostnadene over på forbrukeren, som med Oslopakke 3. Men når det gjelder det grønne skiftet, er penger ingen hindring. Staten legger nye 300 millioner på bordet for CO2-fangst i Oslo. Totalpris: 9,2 milliarder.
Politikere som steller med det grønne skiftet, ser ut til å bli fartsblinde. Milliardene fosser ut, akkurat som billionene i USA. De samme politikerne forstår ikke hvor inflasjonen kommer fra.

Ikke bare øker regjeringen støtten med 300 millioner kroner, men statsstøtten til drift er også økt fra åtte til ti år fra 2026.

Det sier byråd for næring og eierskap i Oslo kommune, Victoria Marie Evensen (Ap), skriver E24.

Total statsstøtte til CO2-fangst i Oslo blir da 3,4 milliarder kroner. Prosjektet har en kostnadsramme på 9,2 milliarder kroner.

Byggingen av fangstanlegget på Klemetsrud i Oslo starter over sommeren. Anlegget skal fra 2026 fange inntil 400.000 tonn CO2 i året. (NTB)

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.