Trond Ellingsen. Foto: FrP.

Asker FrPs tidligere leder Trond Ellingsen har meldt seg ut av partiet, kunngjør han selv på Facebook første nyttårsdag.

Bakgrunnen for utmeldingen er ikke overraskende striden mellom liberalister og nasjonalkonservative internt i FrP, som nylig resulterte i eksklusjonen av Oslo FrPs leder Geir Ugland Jacobsen.

Ellingsen, som var leder for Asker Frp fra 2013 til 2019, er spesielt kritisk til FrP-nestleder Sylvi Listhaugs opptreden i forbindelse med den ideologiske utrenskningen:

At nestleder Sylvi Listhaug, som jeg tidligere har hatt stor respekt for, presterer å assosiere nasjonalkonservatisme med nazisme bekrefter dette inntrykket.

Han er heller ikke fornøyd med det partiet har oppnådd under budsjettforhandlinger fra opposisjon:

Det siste budsjettforliket inneholder elementer Frp aldri skulle ha godtatt. Jeg vil spesielt trekke frem at vi i år skal ta imot 3000 kvoteflyktninger, noe som vil koste skattebetalerne et sted mellom 30 og 60 milliarder kroner i løpet av deres livsløp.

Dertil kommer FrPs omfavnelse av det «grønne skiftet»:

I tillegg kommer Norgeshistoriens mest vanvittige prosjekt, Langskip, som har en total kostnadsramme på 25 milliarder kroner, hvorav statens andel er 16,8 milliarder kroner. Pengene skal brukes til å skille ut CO2 fra sementproduksjonen ved Norcem i Brevik og pumpe det ned under havbunnen i Nordsjøen. Jens Stoltenbergs «månelanding» blir den rene bagatell i forhold.

Og den eneste grunnen er å oppfylle Norges forpliktelser etter den såkalte parisavtalen – en avtale vi aldri burde ha sluttet oss til. Norges «grønne skifte» skjedde ved utbygging av vannkraften for over hundre år siden. Siden da har vi vært selvforsynt med elektrisk kraft. At vi i Norge skal akseptere å kutte like mye CO2 utslipp for å forhindre en innbilt klimakrise som de land som i alle år har basert seg på kullkraft, blir da meningsløst.

En regjeringskrise ville ha vært en bedre strategi, mener Ellingsen:

Jeg er fullstendig klar over at hvis Frp hadde nektet å være med budsjettforliket og vi hadde fått en regjeringskrise, så hadde disse budsjettpostene uansett blitt vedtatt, eventuelt under en rødgrønn regjering. Men det er kun 9 måneder til neste stortingsvalg og Frp ville da kommet styrket tilbake. Den muligheten forspilte partiets ledelse da budsjettavtalen ble inngått.

Trond Ellingsen, som har drevet egen advokatpraksis i en mannsalder, er tidligere styreformann i Document.no AS, og i dag skribent hos HRS.

 

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.