Med bredt flertall har den tyske Forbundsdagen gjort et symbolsk vedtak om å godkjenne at landet eksporterer tunge våpen til Ukraina.

Dermed godkjenner den folkevalgte forsamlingen regjeringens politiske snuoperasjon. I begynnelsen av krigen var trepartiregjeringen sterkt imot å sende våpen til Ukraina.

Under kraftig press fra sine allierte og fra tysk opinion har statsminister Olaf Scholz’ regjering gått med på å la Ukraina kjøpe tyske våpen. I tillegg skal Tyskland nå bidra med å erstatte våpen og kjøretøy som landets allierte sender til Ukraina.

Tyskland har allerede sendt store mengder luftvernraketter, panservernraketter, ammunisjon, håndgranater og miner til Ukraina. Nå skal landet etter planen gi Slovenia tyske panserkjøretøy for å erstatte kjøretøy som Slovenia sender østover. I tillegg skal Tyskland sende bombekastere direkte til Ukraina og la Kyiv kjøpe stridsvogner med luftvernkanoner direkte fra Tyskland.

Tyske selskap har også bedt om tillatelse til å eksportere andre pansrede kjøretøy og artilleri til Ukraina, men denne tillatelsen lar vente på seg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.