Telegraph gikk tirsdag inn for sanksjoner mot Tyskland og Italia så lenge de fortsetter å kjøpe russisk olje  og gass. Det er snakk om 8 millliarder kroner om dagen og så lenge eksporten pågår har Putin nok til å fortsette krigen, skriver Telegraphs Matthew Lynn.

Enigheten innad i Nato er ikke så sterk som det gis inntrykk av.

Germany and to a lesser extent Italy are effectively funding Vladimir Putin’s brutal assault on Ukraine. Shelling of innocent civilians, mass rapes, and the destruction of whole cities is being financed by European consumers and industry.

Telegraphs kommentator er fullstendig klar over de tyske innvendingene: Den økonomiske prisen vil bli for høy. Men da må man stå ved sitt valg og ta konsekvensen. Resten av verden må boikotte tyske varer, mener Lynn.

And yet for now it has decided the cost to German industry would be too high. That is completely unacceptable. If the Germans don’t want to make that sacrifice, it is up to them. Yet there is no reason why the rest of the world should tolerate that. The moment is surely close for sanctions to be imposed on Germany.

Vi har ikke fått saken satt slik på spissen før:

Anyone buying German goods is funding the war – and while stopping energy imports would not end it immediately they would make it a lot shorter and save tens of thousands of innocent lives.

Grunnen er selvsagt at Tyskland er Europas mektigste nasjon og dominerer EU.

Men faktum er at Tyskland har lagt alle eggene i Putins rede og de klarer ikke ta konsekvensen av det. Telegraph vil tvinge dem til å velge:

There is a gaping hole in the package, however, and it hardly takes a microscope to see it. Europe is still importing vast quantities of Russian gas, and to a lesser extent oil, with most of it flowing into Germany and Italy.

Faktisk er det slik at de drastiske sanksjonene som konfiskering av yachter fungerer som fikenblad.

 

 

If Germany won’t stop buying Russian gas, it should face sanctions too
Anyone buying German goods right now is effectively funding Putin’s war

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.