Den svenske politimannen Viktor Adolphson, som skriver på Twitter som YB Södermalm, sier at alle som ble pågrepet under opptøyene i Sverige på langfredag allerede er sluppet fri.

Langfredag var det opptøyer i Rinkeby og i Örebro.

Ifølge den tidligere dommeren Krister Thelin ble rundt 20 personer pågrepet. Men han har ingen store forventninger til at gjerningspersonene vil få noen særlig straff.

Thelin får svar på Twitter fra Adolphson.

– De från fredagen är redan släppta läste jag.

Til dette svarer Thelin:

– Ja, föga förvånande. Slutresultatet kommer att bli mycket magert vad gäller fällande domar.

Jörgen Fogelklou fra Sverigedemokratene i Göteborg virker overrasket og opprørt.

– Varför? Det är ju upp till livstid i straffskalan. Hur är det möjligt :((

Dette skal kun omhandle de som ble pågrepet av politiet langfredag, så hva som skjer med alle de andre som er pågrepet senere vet vi ikke ennå.

«Våldsamt upplopp» reguleres i kriminallovens 16. kapittel, paragraf 2. Der angis ti år som maksstraff, skriver Samnytt.

2 §  Har folksamling, med uppsåt som i 1 § sägs, gått till förenat våld å person eller egendom, dömes vare sig myndighet var tillstädes eller ej, för våldsamt upplopp, anstiftare och anförare till fängelse i högst tio år och annan deltagare i folksamlingens förehavande till böter eller fängelse i högst fyra år.

Men en relativt ny lov (kap 13, §5c) åpner for fengsel på livstid nåt utrykningspersonell rammes.

Om brottet är grovt döms för grovt sabotage mot blåljusverksamhet till fängelse på viss tid, lägst två och högst arton år, eller på livstid. 

Den svenske rikspolitisjefen Anders Thornberg lovte på en pressekonferanse mandag at det skulle slås hardt ned på de voldelige «demonstrantene».

– De här hänsynslösa personerna ska inte ut på länge.

Polis: Gripna för koranupploppen redan släppta 

Rikspolitisjefen: Gjengkriminelle sto bak opptøyene

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.