Innenriksminister Priti Patel vil sende migrantene som tar seg over Kanalen til Rwanda i håp om at de vil slå seg ned der. Patel ventes å legge frem planen torsdag, og skal besøke Rwanda tirsdag.

Men NTB/DPA mener det urasjonelt å fly migranter 700 mil.

Dermed vil folk som søker seg til Storbritannia, bli fløyet rundt 700 mil, om de har tatt seg dit på ulovlig vis.

Rwanda gjør selvsagt ikke dette gratis. De vil få 1,2 milliarder kroner for jobben og hjelpeorganisasjonene mener de kunne vært brukt bedre.

Flyktningorganisasjoner kritiserer den som «slem og ufyselig», sier den ikke vil håndtere de underliggende problemene og at den vil «føre til mer menneskelig lidelse og kaos», samtidig som den potensielt kan koste mye penger.

Hva koster det å underholde 28.000 migranter som ankommer Storbritannia hvert år? Faktum er at mediene og hjelpeorganisasjonene ivaretar migrantenes interesser, ikke britenes. De er prinsipielt for migrasjon og finner argumentene som styrker deres sak.

I dette tilfellet er det litt for tydelig. NTB/DPA mener at Boris Johnsons partygate har relevans for migrantpolitikken.

Storbritannias statsminister Boris Johnson er under press for å ha brutt egne koronarestriksjoner og ventes å anføre i en tale torsdag at det trengs handling for å bekjempe de «motbydelige menneskesmuglerne» som gjør havet om til en gravplass.

Asylsøkerne vil oppmuntres til å etablere seg i Rwanda heller enn å søke seg til Storbritannia, skriver nyhetsbyrået videre.

Rekordmange 28.000 migranter krysset Den engelske kanal fra Frankrike til Storbritannia i småbåter i fjor, ifølge en opptelling fra PA. Mange drukner på veien. (NTB)

Faktum er at mediene med nebb og klør slåss mot alle løsninger som kan stanse trafikken. Især avvisning er de redd for, da det vil kunne sette et eksempel som etter hvert vil avskrekke. Europa må ikke få bygge opp en avskrekking, derfor må politikken diskrediteres.

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.