Zelenskyj har latt leder for det største opposisjonspartiet Viktor Medvedtsjuk arrestere etter at partiets hans ble forbudt. Hele 11 opposisjonspartier er forbudt. Det er neppe en bærekraftig strategi i det lange løp.

Hva er da forskjellen på Putin og Zelenskyj? I Russland blir journalister angrepet på offentlig sted, som Muratov. Zelenskyj har ikke råd til å havne i samme kategori.

Ukrainas president har offentliggjort bilder av den Putin-vennlige opposisjonspolitikeren Viktor Medvedtsjuk iført håndjern.

Bildet er lagt ut på meldingstjenesten Telegram.

Medvedtsjuk skal ha blitt pågrepet i en aksjon utført av den ukrainske etterretningstjenesten SBU, skriver Zelenskyj, som lover å komme med flere detaljer om saken.

I presidentvalget i Ukraina i 2019, vant Zelenskyj over Medvedtsjuk med god margin.

Medvedtsjuk har siden 2018 ledet Ukrainas største russiskvennlige parti «Opposisjonsplattformen – For livet», skriver VG.

Ved presidentvalget i 2019 ble han slått med god margin av Zelenskyj.

Siden 2021 har Medvedtsjuk sittet i husarrest anklaget for å forræderi fordi han skal ha beriket seg på naturressurser på Krim-halvøya, som ble annektert av Russland i 2014. Noen få dager etter krigsutbruddet i februar rømte han fra husarresten.

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.