Den uavhengige russiske avisen Verstka publiserte forrige uke en rapport med tittelen «Hvordan Putin begynte å hate Ukraina».

I artikkelen siteres Ukrainske og russiske tjenestemenn, som hevder at Putins «sanne motiver» for invasjonen i Ukraina var drevet av et ønske om å hevne seg på Ukrainas president Zelenskyj, skriver Daily Mail.

I 2021 sanksjonerte Zelenskyj mot den ukrainske politikeren og Russland-vennen Viktor Medvedtsjuk, etter anklager om at Medvedtsjuk finansierte terrorisme.

Ifølge tre kilder nær Putin, var det «dråpen som fikk begeret til å renne over», og gjorde Putin klar for en fullskala militæroperasjon.

Viktor Medvedtsjuk ledet det prorussiske opposisjonspartiet Opposition Platform – For Life, før han i 2021 ble satt på Ukrainas sanksjonsliste.

I april 2022 ble han arrestert etter at han flyktet fra husarrest i påvente av rettssaken som kunne bety at Medvedtsjuk ble dømt for landsforræderi.

Senere samme år ble han løslatt i en fangeutveksling med Russland. Han har mistet sitt ukrainske statsborgerskap, og bor nå i Russland.

Båndene mellom han og Putin skal være så nære at det i rapporten antas at den russiske presidenten er gudfaren til Medvedtsjuks yngste datter, ifølge Newsweek.
Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.