EU vil ha nye sanksjoner mot Russland som skal ramme blant annet kull og shipping, kunngjorde EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen tirsdag.

Ifølge Frankrikes utenriksminister skal pakken også gå utover russisk oljeeksport til EU-landene.

– Frankrike og Tyskland jobber sammen for å definere denne nye sanksjonspakken, som skal gjelde også olje og kull. Måten den skal implementeres på, er det som diskuteres i Luxembourg i dag, sier Jean-Yves Le Drian tirsdag.

Avisa Wall Street Journal erfarer at det dreier seg om et rent forbud mot kullimport fra Russland, enda flere innstramminger mot maskineksport til Russland, og flere tiltak mot russiske oligarker.

I tillegg skal EU angivelig stramme inn tilgangen til unionen for russiske lastebiler og -skip.

Disse sanksjonene vil fortsatt måtte godkjennes av alle EUs 27 medlemsland.

De innstrammede sanksjonene kan komme etter rapporter om at russiske styrker står bak drap på sivile i en forstad til Kyiv.

– De nye sanksjonene blir trolig vedtatt i morgen, sa den franske europaministeren Clément Beaune til RFI radio tirsdag, ifølge Reuters. Han tilføyde at EU også bør handle raskt når det gjelder import av gass og kull fra Russland.

Russland har benektet å stå bak drap på sivile i forstaden Butsja.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.