Over hele Europa demonstreres det mot den russiske krigføringen. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Sylvain Plazy

Hundrevis av mennesker deltok søndag i en støttedemonstrasjon for Ukraina i Latvias nest største by. Flertallet i denne byen er russisktalende, men støtter likevel ikke den russiske krigen

Også blant russisktalende vekker Putins aggresjon frustrasjon. I det stadig mer totalitære Russland fører kritikk av krigen til arrestasjon fra statens brutale politi. Men russisktalende utenfor Russlands grenser gir i økende grad uttrykk for sin misnøye med president Putins fremferd.

Denne helgen demonstrerte russisktalende i Daugavpils, Latvias nest største by, opplyser NTB.

Med plakater med tekster som «Fred er målet» og «Latvia støtter Ukraina» og med russiske og ukrainske flagg deltok rundt 700 mennesker i en markering, ifølge politiet.

– I mange år så jeg på russisk TV og antok at de russiske handlingene på en måte kunne rettferdiggjøres. Men for hver dag med mer internasjonale nyheter har jeg fullstendig endret synspunkt, sa demonstranten Vladislavs.

Demonstrantene ropte taktfast oppfordringer til ordfører Andrejs Elksnins, som representerer det prorussiske partiet Harmoni, om å tale.

Han hadde ikke villet delta i markeringen, men han sendte på forhånd ut en pressemelding om at byen hadde tatt imot 200 flyktninger, de fleste kvinner og barn, og han var med på en veldedighetskonsert etter markeringen. Så heller ikke han ser seg i stand til å gå ut med støtte til den russiske invasjonen.

Over halvparten av innbyggerne i Daugavpils, Latvias nest største by helt sørøst i landet, er russisktalende.

Les også: 

Protester mot Putins krig: Store demonstrasjoner over hele Europa

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.