Bidens kandidat til høyesterett har én gang tråkket skikkelig i salaten da hun nektet å definere begrepet «kvinne». Nå har hun nektet å svare på om individet har umistelige rettigheter fra fødselen. Ted Cruz reagerer: Medfødte rettigheter er essensen av amerikansk forfatning.

“Please explain, in your own words, the theory prevalent among members of the Founding Fathers’ generation that humans possess natural rights that are inherent or inalienable,” Sen. Ted Cruz (R-TX) asked Jackson.

Jackson recognized that natural rights are embedded into our country’s founding documents in her response.

She said:

The theory that humans possess inherent or inalienable rights is reflected in the Declaration of Independence, which states: “We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty, and the pursuit of Happiness.”

Next, Cruz asked Jackson, “do you hold a position on whether individuals possess natural rights, yes or no?”

“I do not hold a position on whether individuals possess natural rights,” Jackson said.

Cruz called Jackson’s response “stunning” in a tweet sent Saturday evening. “This is stunning,” Cruz wrote. “The Declaration of Independence proclaims: ‘We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed, by their Creator, with certain unalienable Rights….’ KBJ says she has ‘no position’ on whether this is true.”

Jackson nekter å anerkjenne at det finnes en naturrett og at mennesket er født med umistelige rettigheter.

Uttalelsen vakte stor oppsikt og en kommentar lyder: Hun mener at rettighetene kommer fra mennesker. Det vil m.a.o. si staten.

Dermed er døren åpen til tyranni.

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.