Pakistans president Arif Alvi oppløser landets nasjonalforsamling etter råd fra statsminister Imran Kahn, som har bedt om nyvalg.

– President Arif Alvi har godkjent forespørselen fra statsministeren, heter det i en uttalelse fra presidentkontoret søndag, noe som medfører at et nyvalg må gjennomføres innen 90 dager.

Khan mistet nylig flertallet i nasjonalforsamlingen da flere koalisjonspartnere og partikollegaer vendte ham ryggen og meldte overgang til opposisjonen.

Søndag skulle nasjonalforsamlingen ha stemt over et mistillitsforslag, men nasjonalforsamlingens president Qasim Suri avviste forslaget og hevdet at det var kommet i stand i nært samarbeid mellom opposisjonen og en fremmed makt.

Khan retter selv en anklagende pekefinger mot USA.

Opposisjonen raser over at mistillitsvoteringen ble avlyst og vil gjennomføre en sitt-ned-aksjon i nasjonalforsamlingen helt til den finner sted, opplyser lederen for Pakistans folkeparti (PPP), Bilawal Bhutto Zardari.

Han hevder beslutningen om å avlyse mistillitsvoteringen var grunnlovsstridig og sier at saken derfor kommer til å havne på bordet til landets Høyesterett.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.